Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω

Invention of coinage

Συγγραφή : Katsari Konstantina (10/10/2002)
Μετάφραση : Chrysanthopoulos Dimitrios

Για παραπομπή: Katsari Konstantina, "Invention of coinage",
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=8053>

Εμφάνιση Νομίσματος (2/7/2009 v.1) Invention of coinage (28/1/2011 v.1) 

ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ

 

obverse
The face of the coin which bears the more important device. Due to ambiguities that sometimes exist, many numismatists prefer to use the term for the side struck by the lower (anvil) die.

reverse
The back view of a coin where the issuing authority is usually inscribed.

stater, the
The term "stater" was used in various areas of the ancient Greek world to define either a standard weight unit or the most important coin in precious metal (gold, silver, electrum) of a numismatic system. The dead weight and accordingly the value of a stater differed from one area to another and it was based on the weight standard effective in the various cities. Therefore, it was necessary each standard to be defined by the authority that issued it (e.g. Aeginetan, Attic, Boeotian, Corinthian).

 
 
 
 
 
 
 
 

Δελτίο λήμματος

 
press image to open photo library
 

>>>