αναλυτική αναζήτηση
Γεγνέσιος / Τιμόθεος
Συγγραφή : Μακρυπούλιας Χρήστος (28/11/2003)
Για παραπομπή: Μακρυπούλιας Χρήστος, «Γεγνέσιος / Τιμόθεος», 2003,Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. ΑσίαURL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=3992>
ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ
μανιχαϊσμός, ο Θρησκευτικό δόγμα που εμφανίσθηκε στην Ανατολή κατά τον 3ο αι. μ.Χ. και συνδύαζε στοιχεία του χριστιανισμού, του βουδισμού και του ζωροαστρισμού. Η ονομασία του προέρχεται από τον Μάνη, μυθικό ιδρυτή της θρησκείας. Ο μανιχαϊσμός πρεσβεύει ότι στον κόσμο υπάρχουν δύο θεμελιώδεις, ισοδύναμες και ανταγωνιστικές αρχές, το καλό και το κακό.
1. Γέννηση – Οικογένεια
2. Ανατροφή – Εκπαίδευση
3. Δράση
3.1. Ο Γεγνέσιος διδάσκαλος των Παυλικιανών
3.2. Η ανάκριση του Γεγνεσίου στην Κωνσταντινούπολη και η φυγή στη Μανάναλιν
4. Θάνατος
5. Αποτίμηση και κρίσεις
Δελτίο λήμματος
>>>
Πηγές
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΔΙΚΤΥΟΓΡΑΦΙΑ
Παραθέματα
Χρονολόγιο
Βοηθ. Κατάλογοι
copyright © 2008, ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
Το έργο Μεγάλη Δικτυακή «Εγκυκλοπαίδεια Ελληνικού Πολιτισμού» - Μέρος Α΄ συγχρηματοδοτήθηκε σε ποσοστό 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 20% από εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας" του Γ΄ ΚΠΣ. Το έργο ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ συγχρηματοδοτήθηκε σε ποσοστό 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 20% από εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας" του Γ΄ ΚΠΣ.