Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω

Ανακρέων

Συγγραφή : Παλαιοθόδωρος Δημήτρης (30/1/2006)

Για παραπομπή: Παλαιοθόδωρος Δημήτρης, «Ανακρέων», 2006,
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=3576>

Ανακρέων (23/1/2006 v.1) Anacreon (15/2/2006 v.1) 

ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ

 

μίτρα, η
Είδος κεφαλόδεσμου, καταγόμενο από την Ανατολή. Στην αρχή πιθανόν να ήταν μία λωρίδα υφάσματος το οποίο κάλυπτε όλο το κεφάλι, δεμένο σφικτά. Οι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν και ως μία απλή ταινία που δένονταν γύρω από το μέτωπο.

σάκκος, ο
Είδος καλύμματος της κεφαλής, που φορούσαν κυρίως οι γυναίκες, αλλά και οι άνδρες συμποσιαστές. Πρόκειται για ένα μαλακό υφασμάτινο ή δικτυωτό κάλυμα με μακρά απόληξη είτε κλειστή είτε ανοικτή πίσω, ώστε να αφήνεται ελεύθερος ένας κώτσος.

 
 
 
 
 
 
 
 

Δελτίο λήμματος

 
press image to open photo library
 

>>>