Τσαλίκογλου Ε., "Λαογραφικά των Φλαβιανών (Ζιντζί-Ντερέ) Καισάρειας της Καππαδοκίας", Μικρασιατικά Χρονικά, 17, 1980, 146-169
|
Mauss M., Το δώρο. Μορφές και λειτουργίες της ανταλλαγής, Αθήνα 1999, Σταματοπούλου-Παραδέλλη, Άννα (μτφρ.)
|
Κακουλές Φ., Βυζαντινών βίος και πολιτισμός. Αι τροφαί και τα ποτά Ε', Αθήνα 1952
|
Λουκόπουλος Δ., Αιτωλικαί οικήσεις, σκεύη και τροφαί, Αθήνα, Γιάννινα, Δωδώνη 1984
|
Στεφόπουλος Α., Παραδοσιακές πίττες της Ηπείρου, Αθήνα 1991
|
Braudel F., Civilisation matérielle, économie et capitalisme , XVe-XVIIIe siecle, 1. Les structures du quotidien. Le possible et l’impossible, Paris 1979
|
Levi-Strauss Cl., Mythologiques 1. Le cru et le cuit, Paris 1964
|
Matthaiu A., Aspects de l'alimentation en Grèce sous la domination ottomane. Des réglementations au discours normatif, Frankfurt 1997
|
Μίχα-Λαμπάκη Α., "Λατρευτικές πίττες της Μεσσηνίας", Πρακτικά Β' Τοπικού Συνεδρίου Μεσσηνιακών Σπουδών, Αθήνα 1984, 232-246
|