Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω

Βρούτος Ιούνιος ο Καισαροκτόνος

Συγγραφή : Ζάχος Γεώργιος (11/6/2002)

Για παραπομπή: Ζάχος Γεώργιος, «Βρούτος Ιούνιος ο Καισαροκτόνος», 2002,
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=3966>

Βρούτος Ιούνιος ο Καισαροκτόνος (1/2/2008 v.1) Brutus Junius, the Caesar-Slayer (2/10/2008 v.1) 

Βοηθ. Κατάλογοι

 

Συγγραφικό έργo

De virtute: Έργο που έγραψε κατά την παραμονή του στην επαρχία της Ασίας το 47 π.Χ. και αφιέρωσε στον Κικέρωνα (Cic., Tusc 1.1,5.121). Υποστήριζε σε αυτό ότι η αρετή επαρκεί για μια ευτυχισμένη ζωή, με αφορμή τη ζωή του Μ. Μάρκελλου, υποστηριχτή του Πομπηίου που είχε εξοριστεί από τον Ιούλιο Καίσαρα στη Μυτιλήνη μετά τη μάχη στη Φάρσαλο. Δε σώθηκε· ό,τι γνωρίζουμε προέρχεται από το ρητορικό λόγο «Βρούτος» του Κικέρωνα που μάλλον γράφτηκε ως απάντηση στο έργο του

Επιτομή των Ιστοριών του Πολυβίου: την έγραψε το 48 π.Χ. κατά τη διάρκεια του εμφυλίου Πομπηίου-Καίσαρα. Δε σώθηκε (Πλούτ., Βρούτ. 4.4).

De patientia: Δε σώθηκε και δε γνωρίζουμε τίποτα για το περιεχόμενό του.

De officiis: Μάλλον γράφτηκε στα ελληνικά και έφερε τον τίτλο Περί καθήκοντος. Πρόκειται πιθανόν για το έργο που χρησιμοποίησε ο Κικέρωνας στο έργο του De officiis. Δε σώθηκε (Sen., Ep. 95.45).

Μιθριδάτου των Βρούτου Επιστολών Συναγωγή: 35 επιστολές του Βρούτου προς Βιθυνούς, Κύζικο, Μίλητο, Σμύρνη, Τράλλεις, Καύνο, Πάταρα, Μύρα, Λύκιους, Κω, Σάμο, Ρόδο (43 π.Χ.) [Hercher, R., Epistolographi Graeci (Paris 1873), σελ. 177-191].

 
 
 
 
 

Δελτίο λήμματος

 
press image to open photo library
 

>>>