Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω

Oenoanda (Antiquity)

Συγγραφή : Megalokonomou Eva (16/5/2005)
Μετάφραση : Velentzas Georgios (11/11/2005)

Για παραπομπή: Megalokonomou Eva, "Oenoanda (Antiquity)", 2005,
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=6998>

Οινόανδα (Αρχαιότητα) (23/1/2007 v.1) Oenoanda (Antiquity) (23/2/2007 v.1) 

ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ

 

cavea
Τhe auditorium or audience sitting of a theater.

nymphaeum, the
Originally the sacred grotto dedicated to the Nymphs. During the Roman period the Nymphaea were monumental public fountain constructions, commissioned by wealthy citizens. During the Early Byzantine period they often adorned the fora (public spaces).

scene (lat. scaena -ae)
The stage building of the ancient theaters originally used for storage but provided a convenient backing for performances.

thermae
Building complexes dated in the Roman Period housing the public baths. Within the building there were three rooms, the frigitarium, the tepidarium and the caldarium and several other facilities rooms. The Roman bath-houses were also used as meting places and they often included a palaestra and a gymnasium.

 
 
 
 
 
 
 
 

Δελτίο λήμματος

 
press image to open photo library
 

>>>