Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω

Μαγεία στη Μ. Ασία (Αρχαιότητα)

Συγγραφή : Παλαιοθόδωρος Δημήτρης (13/1/2003)

Για παραπομπή: Παλαιοθόδωρος Δημήτρης, «Μαγεία στη Μ. Ασία (Αρχαιότητα)», 2003,
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=5172>

Μαγεία στη Μ. Ασία (Αρχαιότητα) (1/4/2008 v.1) Magic in Asia Minor (Antiquity) (7/11/2008 v.1) 

ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ

 

Δωδεκάδελτος, η
Αρχαιότατη νομοθεσία της πόλης της Ρώμης, χαραγμένη σε 12 δέλτους (πλάκες). Αν και γνωστή από ύστερες φιλολογικές μαρτυρίες, θεωρείται η πρώτη κωδικοποίηση του ρωμαϊκού δικαίου, η οποία χρονολογείται στον 5ο αι. π.Χ.

σαμάνος, ο
Ιερό πρόσωπο-μάγος στη θρησκεία των φυλών της Σιβηρίας. Βασική του ιδιότητα ήταν ο διαχωρισμός της ψυχής από το σώμα κατά τη διάρκεια του ύπνου ή κατά την έκσταση που προκαλούσαν ψυχοτρόπα μανιτάρια. Ο όρος χρησιμοποιείται καταχρηστικά για να περιγράψει ιερούς άνδρες άλλων εποχών οι οποίοι είχαν εξωσωματικές εμπειρίες.

 
 
 
 
 
 
 
 

Δελτίο λήμματος

 
press image to open photo library
 

>>>