Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω

Yenice

Συγγραφή : Stamatopoulos Dimitrios (4/9/2001)
Μετάφραση : Nakas Ioannis

Για παραπομπή: Stamatopoulos Dimitrios, "Yenice",
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=12192>

Γετζές (31/7/2009 v.1) Yenice (7/10/2010 v.1) 

ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ

 

kaymakamlık
Ottoman administrative unit that replaced the kaza during the late Ottoman Period, after the administrative reforms of 1864.

kuruş
Silver coin, the basic numismatic unit of the Ottoman Empire from the late 17th century until 1844, when it was replaced by the Ottoman lira, which was equivalent to 100 kuruş.

muhtar
Elected communal official, head of a quarter or a village community.

mutasarrıflık
A medium-sized Ottoman administrative unit that replaced the sancak during the Late Ottoman Period, after the administrative reforms of 1864.

vilayet (valilik)
The larger administrative unit in the Ottoman provincial administration system. The large provinces of the Ottoman Empire were previously called eyalet. The new regulation of 1864 introduced the vilayet as an equivalent of the French départment - albeit of smaller size. The governor of the vilayet was called vali and had extensive authority.

 
 
 
 
 
 
 
 

Δελτίο λήμματος

 
press image to open photo library
 

>>>