Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω

Ephesus (Antiquity), Commercial Agora (Tetragonos)

Συγγραφή : Aristodimou Georgia (28/4/2005)
Μετάφραση : Velentzas Georgios

Για παραπομπή: Aristodimou Georgia, "Ephesus (Antiquity), Commercial Agora (Tetragonos) ",
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=8214>

Έφεσος (Αρχαιότητα), Εμπορική Αγορά (Τετράγωνος) (23/1/2006 v.1) Ephesus (Antiquity), Commercial Agora (Tetragonos)  (15/2/2006 v.1) 
 

ΤΥΠΟΣ ΛΗΜΜΑΤΟΣ

Δομικά

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

The Commercial (Tetragonos) Agora of Ephesus dates from the period the city was refounded by Augustus and succeeded the respective administrative Agora of Hellenistic Ephesus. It was near the harbour and served as the commercial centre of the city. It included a square court closed on all sides by colonnades, behind which laid shops and workshops. The best preserved gate was on the southern side and had been dedicated by two wealthy Imperial freedmen, Mazaeus and Mithradates, in 3 or 2 BC. Apart from this gate there were two more gates in the Agora, a monumental propylon on the western side and a much more simply constructed gate on the northern side.

Γεωγραφικός Εντοπισμός

Ephesus

Χρονολόγηση

1st century BC

 
 
     
 
 
 
 
 

Δελτίο λήμματος

 
press image to open photo library
 

>>>